Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Matchrapport Lazio vs Roma 1-4

med storform mot Lazios backlinje som består av herrar som aldrig fått känna på startelvan om det inte vore för alla dessa skador som förhäxat oss under säsongen.

i samarbete med

Sammandrag: Roma krossade Lazio i derbyt Sammandrag: Roma krossade Lazio i derbyt
Sammandrag: Kryss när Lazio gästade Milan Sammandrag: Kryss när Lazio gästade Milan
Sammandrag: Biglia frälste Lazio på bortaplan Sammandrag: Biglia frälste Lazio på bortaplan
Sammandrag: Sassuolos skyttekungar sänkte Lazio Sammandrag: Sassuolos skyttekungar sänkte Lazio
Sammandrag: Chansfattigt när Frosinone nådde kryss mot Lazio Sammandrag: Chansfattigt när Frosinone nådde kryss…
Ännu ett derby utan någon av Curvorna. Inget är sig likt.

Första halvlek:
Grabbarna i ljusblått är taggade i starten och Felipe Anderson bjuder på god form och ett par shownummer. Biglia är alert och klok som vanligt och kanske skulle vi kunna hämta ett resultat ifrån den här matchen. Roma kommer in i matchen med bäst form i Serie A och vi ställer upp med en backlinje som är i stort sett raka motsatsen till Pancaro, Stam, Nesta och Favalli. Det är lite av ett mirakel att vi kunnat ställa upp med försvarare överhuvudtaget efter alla dessa skador vi haft i backlinjen under så lång tid, för att nämna något positivt.

Just en sådan backlinje gör det oväsentligt att grabbarna är hungriga och fokuserade för någonstans behöver det finnas kvalité för att kunna omvandla den positiva inställningen till något konkret. Mittfältare och anfallare får inte ut sin potential när de hela tiden oroar sig för att tappa bollen i rädsla av att en kontring oftast leder till en konkret målchans för motståndarna. Och det är precis vad som händer. El Sharaawy gör ett av ytterst få nickmål i sin karriär helt ren i hjärtat av vårt straffområde utan att behöva offra sin frisyr, någon kroppsdel eller ens stressa överhuvudtaget. 0-1. Dessa backar gör mig galen! Strax därefter träffar Pjanic stolpen. Roma skapar utan att förta sig, Lazio har det tufft i sista tredjedelen med en Matri som fortfarande är iskall. Felipe Anderson har en show på högerkanten där han dribblar en, två och när han skall ta sig förbi Rudiger i straffområdet så blir han stängd. Straff? Luca Banti är inte känd för att vara givmild mot Lazio och idag skulle inte visa sig vara annorlunda.

Andra halvlek: Två tidiga byten där Matri och Candreva går ut. Keita och Klose in. Resultat direkt med bra Laziotryck.
Roma gör dock 2-0 under Lazios bästa period efter att Hoedt manglat Nainggolan och Perotti dragit en halvvolley i stolpen där Dzeko har öppet mål i returen som han konstigt nog sätter i mål. Lite av en milstolpe i karriären för den bosniska strikern.
Direkt efter fortsätter Lazio sin press med flera hörnor i rad där Hoedt träffar stolpen i ett drömläge och någon hörna därefter så nickar Klose fram Parolo som på något magiskt vis lyckas träffa Szcezcnys turliga hand och undersidan av ribban. Fortfarande inget mål alltså! Kort därefter igen blir Keita frispelad och brutalt tacklad av Manolas men det visade sig vara en perfekt brytning trots att undertecknad behövde sju repriser för att ändra åsikt om straff och rött kort, speciellt med tanke på Felipes straffsituation i första halvlek. Men Keita fortsätter vara produktiv och visar Candreva att nästa gång man blir utbytt efter att ha varit så usel så skall man vara glad att överhuvudtaget fått 55 minuter, istället för att bete sig som en diva likt en viss herre som tillhör det andra laget. Sådant vill vi inte ha i vårt Lazio och därför har undertecknad varit för en försäljning av Antonio det senaste året för att casha in och frigöra utrymme och ansvar till våra yngre grabbar med framtiden för sig och mindre egoistiska fasoner.
Reduceringen kommer också efter att Keita lyfter in bollen fint mot Klose som kommer tre huvuden högre än Romas back och målvakt och därmed kan nicka ner den mot mållinjen där Parolo kommer i sin patenterade djupledslöpning och stöter in den i öppet mål. Skulle detta gå att vända? Nej.

Roma får en hörna och den lyfts in mot en ensamstående Rudiger omgiven av fem ljusblå spelare men ändå lyckas han störa såpass mycket att Patric stressrensar ut mot Florenzi som får till en klockren volleyträff och den rinner in i mål den med. Medans vi behöver tre öppna lägen för att få till ett mål så gör motståndarna mål på en halvchans.
Detta bevisas än en gång då Parolo missar ett öppet läge där han förra säsongen hade gjort mål på 10/10 likadana chanser. Strax därefter kommer Perotti mot vår kära backlinje och skjuter in den ostört. Så lätt. Så retsamt. Bisevac var inte vår räddning heller. Inte Gentiletti, inte Mauricio. Vissa hoppas än på Hoedt men jag tvekar på honom med, varför gör han den satsningen och tar på sig ett rött kort? Han är åtminstone ung, holländare och De Vrij kanske kan ingjuta mod och klokhet i honom så småningom.

Tre stelle:
*** Parolo
** Keita
* Klose

Säsongen är över. Huvuden kommer börjar rulla. Var så säkra.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hamilton

Kommentera